Boekingen

Waarom boeken via De Muziekmakelaar?
Het boeken van artiesten via ons bureau biedt diverse voordelen en zekerheden! We hoeven natuurlijk niet te vertellen dat het uitermate vervelend is wanneer de door u uitgekozen band of artiest moet afzeggen, wegens ziekte, een ongeval of overmacht. Helemaal als dit vlak voor de geplande datum gebeurt. Het kan ook u overkomen. We zullen u daarom een opsomming besparen van gebeurtenissen die we hebben meegemaakt in de loop der tijd.

Voordelen
Boeken via demuziekmakelaar.nl heeft als voordeel dat er bij het uitvallen van de band of act onmiddellijk actie wordt ondernomen. We kunnen putten uit een groot en uitgebreid netwerk. We bieden u minimaal 2 gelijkwaardige en vervangende alternatieven, en zo mogelijk zelfs meerdere. Pas dan merkt u hoe belangrijk het is dat u via ons heeft geboekt. Het scheelt u in ieder geval een hoop zorgen en stress.

Moet ik dit alternatief ook accepteren?
Nee, u beslist in dat geval zelf of het door ons aangeboden alternatief wilt aanvaarden of niet. En als het aangeboden alternatief duurder is moet ik dan bijbetalen?
Als de aangeboden band of act duurder is dan de oorspronkelijk geboekte artiest, maar u wilt deze wel boeken, dan keren wij (* het verschil) uit. Mocht de vervangende artiest goedkoper zijn dan wordt dit verschil uiteraard ook verrekend. We garanderen u bovendien kwaliteits-entertainment voor de laagste prijs.

Ik kan een bepaalde artiest niet vinden!
Ook voor artiesten die niet op onze website of in onze feestgids voorkomen kunt u bij ons terecht!! Wij werken samen met alle erkende managers en artiestenbureaus van Nederland. Hier bedingen wij kortingen zodat u nooit meer betaalt dan de vastgestelde gages. U betaalt ons ook geen extra kosten voor bemiddeling. Alle gages zijn inclusief alle handelingen waaronder afdrachten van sociale lasten, premies, etc. echter exclusief BTW.

Hoe lang wordt er opgetreden?
Gemiddeld genomen is de tijdsduur bij acts van artiesten die u kent van radio en TV 1 x 30 minuten. Bij bands en orkesten wordt veelal uitgegaan van 3 x 45 minuten binnen 1 x 3 uur of 4 x 45 minuten binnen 1 x 4 uur exclusief op- en afbouwen. Bij optredens waarvoor een geluidsinstallatie vereist is kunt u ervan uitgaan dat negen van de tien keer een (standaard) installatie inbegrepen is tot circa 300 personen. In de meeste gevallen is dit bij de prijs inbegrepen. Afhankelijk van het aantal personen en de afmeting van de zaal waar het optreden moet plaatsvinden, kan extra geluid wenselijk zijn. Dit gaat in goed overleg tussen alle partijen. Vraag dit altijd na.

Wat is een optie?
Een optie houdt in dat u in aanmerking komt voor de boeking van het optreden waarvoor u de optie heeft aangevraagd. Opties zijn 10 dagen geldig en komen altijd automatisch te vervallen waarna u geen aanspraak meer kunt maken om de artiest, band of act als eerste te kunnen boeken. Uiteraard kunt u voor de vervaldatum altijd een verlenging aanvragen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. U hebt 10 dagen de tijd om te beslissen of u wel of geen gebruik gaat maken van uw optie.

Wat zijn de verschillen in kosten?
Verschillen in kosten voor landelijk bekende artiesten zijn er niet. Het is bij wet geregeld dat een artiest altijd hetzelfde kost. Uitzonderingen bestaan altijd. Bijvoorbeeld wanneer er extra licht of geluid moet komen, een optreden in besloten kring is of juist openbaar, het op bijzondere dagen valt (sommige artiesten rekenen een toeslag van 25 %) of op bijzondere dagen / tijdstippen. In tegenstelling tot privé-personen, zijn bedrijven, verenigingen en stichtingen verplicht loonbelasting en sociale premies af te dragen over de gage van de artiest. Om die reden zijn de prijzen voor bedrijven, verenigingen en stichtingen hoger dan die voor privé-personen.

Hoe zit het met de afdracht van sociale lasten enz?
De Muziekmakelaar is al onderdeel van Bemo Entertainment in het bezit van een zogeheten ‘inhoudingsplichtigen verklaring’ van de belastingdienst waarmee wij gerechtigd zijn de verplichting voor het afdragen van loonbelasting en sociale premies voor bedrijven, verenigingen en stichtingen over te nemen. Hiermee voorkomt u vervelende naheffingen en loonadministratie voor de artiesten van uw feestavond. Deze af te dragen loonbelasting en sociale premies zijn doorberekend in de ‘uitkoopprijs’. Vandaar dat deze prijs hoger is dan de prijs voor privé feesten. (Bruiloften, verjaardagen etc.)

Wat kunt u van ons verwachten?
Afhankelijk van het soort samenwerking die ontstaat, verwachten wij in alle gevallen slechts openheid in communiceren. Het onderbouwen van een prettige samenwerking gaat gepaard met een goed contact.

* Binnen de grenzen van redelijkheid.