U2 Tribute

Zoals de naam al zegt, een tribute aan U2… Maar niet zo maar één. The U2 Tribute is een formatie die bestaat uit vier muzikanten, met elk hun eigen achtergrond, ervaringen en passies. Maar één ding delen ze: een voorliefde voor U2 en de muziek die deze Ierse rockband de afgelopen 25 jaar heeft voortgebracht. Het specifieke gitaargeluid van The Edge, de indringende vocals van Bono en de stuwende ritmesectie in de personen van Adam en Larry, hebben op meerdere generaties een behoorlijke indruk achtergelaten. Een U2-gevoel, niet met woorden te omschrijven. Dat gevoel wordt nagestreefd door The U2 Tribute.

Vanaf de oprichting van de band in 1999 hebben de muzikanten zich, afzonderlijk en gezamenlijk, ontwikkeld in het benaderen van het specifieke geluid van U2 door de jaren heen. Vanaf de periode ‘Boy’ via ‘The Joshua Tree’, tot en met de laatste twee albums ‘All That You Can’t Leave Behind’ en ‘How To Dismantle An Atomic Bomb’. Dit, in combinatie met hun persoonlijke beleving van de nummers, heeft geresulteerd in een band waarvan wordt gezegd: ‘Als ik mijn ogen dicht doe, is het net of U2 hier zelf staat’ of ‘Dit benadert griezelig de werkelijkheid’. Uitspraken die door de bandleden als een kroon op hun werk wordt beschouwd.

Met de nodige optredens als bagage – waaronder verschillende festivals en ook voorprogramma’s bij bands als ‘De Dijk’ en ‘Van Dikhout’ – staat The U2 Tribute garant voor een unieke beleving, het U2-gevoel…

Dit alles met dank aan U2…

Wilt u meer informatie over deze Tribute Band?

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht